Politika kolačića

O POLITICI KOLAČIĆA

Ova Politika kolačića objašnjava što su kolačići, kako ih koristimo, koje vrste kolačića koristimo, koje podatke prikupljamo pomoću kolačića i kako ih koristimo te kako možete kontrolirati postavke kolačića. Više informacija o tome kako koristimo, pohranjujemo i upotrebljavamo kolačiće možete pročitati u našim Pravilima privatnosti.lalina.hrVaše trenutno stanje: Prihvaćen pristanak. Upravljajte svojim pristankom.Upravljaj pristankom

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Ova Pravila o kolačićima objašnjavaju što su kolačići i kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. informacije koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste te kako upravljati postavkama kolačića.Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za pohranjivanje malih dijelova informacija. Pohranjuju se na vašem uređaju kada se web stranica učita u vaš preglednik. Ovi kolačići nam pomažu da web-mjesto ispravno funkcionira, učinimo ga sigurnijim, pružimo bolje korisničko iskustvo i razumijemo kako web-mjesto funkcionira te analiziramo što radi i gdje treba poboljšati.

KAKO KORISTIMO KOLAČIĆE

Kao i većina internetskih usluga, naša web stranica koristi kolačiće prve i treće strane u nekoliko svrha. Kolačići prve strane uglavnom su nužni za ispravno funkcioniranje web stranice i ne prikupljaju vaše osobne podatke.Kolačići trećih strana koji se koriste na našem web-mjestu uglavnom služe za razumijevanje načina na koji web-mjesto radi, kako komunicirate s našim web-mjestom, za očuvanje sigurnosti naših usluga, za pružanje reklama koje su vam relevantne i sve u svemu za pružanje boljeg i poboljšanog korisnika iskustva i ubrzati vaše buduće interakcije s našim web mjestom.

KOJE VRSTE KOLAČIĆA KORISTIMO

Neophodni: Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. Neophodni kolačiči su nužni za ispravno funkcioniranje internet stranice. Oni omogućavaju funkcioniranje internet stranice. Ovi kolačići prvenstveno su kolačići sesije i brišu se kada zatvorite stranicu.Analitički: Analitički kolačići prikupljaju podatke koji se koriste u svrhu analize načina korištenja internetskih stranica, npr. broj posjeta, izvor prometa, praćenje vremena zadržavanja na našim stranicama, određivanje redoslijeda kojim posjetitelj pristupa raznim dijelovima naše web stranice i sl.Marketinški: Marketinški kolačići se koriste za praćenje posjetiteljevog ponašanja na internetskoj stranici i prikupljaju podatke koji pomažu prikazivati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.Funkcionalni: Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja. Funkcionalni kolačići omogućuju nam poboljšanje upotrebljivosti i učinkovitosti web stranica te pružanje različitih značajki poput dijeljena sadržaja na društvenim mrežama i drugih funkcionalnosti trećih strana.Kolačići preferencija: ovi kolačići pamtit će vaše preferencije (poput vašeg jezika ili lokacije) i ostale informacije koje nam ustupite kako bismo vam pomogli da si prilagodite svoje iskustvo i učinite ga relevantnijim i osobnijim.U nastavku je popis kolačića koje koristimo na ovoj stranici.

Popis u nastavku opisuje kolačiće koji se koriste na našoj web stranici.

UPRAVLJANJE POSTAVKAMA KOLAČIĆA

Svoje postavke kolačića na ovoj internet stranici možete promijeniti u bilo kojem trenutku na stranici Politika kolačića. Možete promijeniti ili potpuno povući svoj pristanak za korištenje kolačića.
Imajte na umu da blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati ovu web stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam možda neće biti dostupne.

Na različitim internet preglednicima se na različit način podešavaju postavke kolačića. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranici. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite Internet preglednik koji koristite.

Postavke kolačića možete podesiti i na sljedećim stranicama:

http://www.aboutads.info/choices/#completed

http://www.youronlinechoices.eu/